На Емо
Далеч са от мене очите ти зная-
Но чувствам - със обич ме гледат,
когато луната във нашата стая
пристъпва смутена и бледа.
Ръцете ти с толкова страст ме прегръщат -
в съня си дори ги усещам,
когато самотникът –вятър се връща,
пропуснал очаквана среща.
Целувам те тихо, прошепвам ти тайно
две думички наши любими
и после те милвам… С надежда нетрайна
повтарям все твоето име.
А ти се шегуваш, усмихваш се кротко,
тешиш ме – не бива да плача..
И неохотно, със тъжна походка
към твоя свят тръгваш във здрача.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados