7 nov 2015, 18:27

Ябълките не са на почит 

  Poesía
331 0 2

Тиквен ден празнува Парламентът,
празникът на гордия си вожд.
Двеста тикви - странни елементи,
в гадости залагат свойта мощ.


Един дори си посини окото.
Ужасно му отива този цвят.
За тиквите е нивата широка.
Какво от туй, че всички ги торят?

 

От тази тор растат и големеят.
В бостан се е превърнала България.
Навярно скоро те ще съумеят
да я прекръстят на Тиквария.

 

Тогава ще жълтее от кратуни.
Дори и ще изнасят, може би.
За тези тикви цял народ се труди,
гласувайки във изборните дни.

 

Докато тикви сеят семената,
е редно само тикви да растат.
Хелуин е празник на страната,
в която ябълки не се ядат.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Споделям, че ще жълтее от кратуни и тикви, не че сега са малко!!!
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ
  • Хахаха, финалът е чук!
    Много истина има тук...за жалост.

    Поздравления за стихото!
Propuestas
: ??:??