Купих си боя червена,
лепенки си взех от леля Пена.
Баба Гинка тъй добра,
даде ми торба с яйца.
Взех и кошничка красива,
вече много съм щастлива.
После всички яйчица,
мама ще свари сама.
Идва ред боя да сложа,
ох дано не се изложа.
А за малко красота,
лепенки ще залепя.
Масата е подредена,
с яйчицата украсена.
Ох дали ще издържа,
до неделя сутринта.
© Svetla Kostadinova Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Великден е единственото време, когато е добре да сложиш всичките си яйца в една кошница »