Със златен конец януари
сам си бродира шевици.
И макар да не предвещава
ясно време на зимата зноят,
с младежки блян приканва
момите за гост да приемат
слънцето - като него пременени.
Не е със звънливи пендари обкичен
на януари печалният лик,
а с позлата на булчинска премяна.
© Мария Todos los derechos reservados