(По повод 80-годишнината
от спасяването на българските евреи)
Презаслужихме на цял свят
хвалбите – ний, българите,
на евреите си спасителите.
Ала запитвам се Аз:
Кой и как тез спасители
ще спаси днес
от тях си самите?!
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados