Южни ветрове
на Надя
Мечтите загубихме в полети.
Свободата е нашият дом,
в градината празен е столът ти,
песента се превърна във стон.
Като слепи мъглата прегръщаме,
сляхме деня със нощта,
мечтите в раздяла превръщаме
и в душите цари пустота.
Между два полета кратките срещи
със усмивки на чаша кафе,
наша пролет и лято горещи са
във студа на забързани дни.
Само думите наши прегръщат се
и летят, и се връщат сами,
копнежът в поема превръща се
и раждат се стих подир стих.
2009-05-01
Вдъхновено от Северни сияния на Elpida (Надя Стефано)
© Аластор Todos los derechos reservados
Привети южняшки!