Закъснява нощта. Закъснява защото е юли
и на слънцето дългите пръсти прелистват мечти.
Два наперени облака ваят си в розово кули,
по които небето да пали големи, искрящи звезди.
На липите парфюмът дъга е и дълго ухае.
Рой пчели го намятат и приличат на капчици мед.
Вятър в клоните скришом със рими в зелено играе,
а щурчетата правят на песничка всеки куплет.
Как е топло и нежно в ръцете на юли по здрача.
Под прозрачна Луна на любов се превръща света.
По звънливите улици огнено лятото крачи
и не бърза да ляга. Не бърза, не бърза нощта.
© Деа Todos los derechos reservados