На българските букви днес е ден,
свещените слова чрез тях говорят.
За славата на българския дух,
от солунските братя сътворени.
И Божията мъдрост просия́
в словата на езика ни народен.
Изнизаха се толкоз времена,
но ние си оставаме СЛОВЕНЕ!
24.05.2017 Варна
© Минко Андонов Todos los derechos reservados