Лъжа ще бъде, ако кажа, всъщност,
че любов назаем не съм взимала,
и че не съм раздавала от същата,
и че такава обич ми е стигала.
Лъжа ще бъде, ако си помисля,
че имам пълно земно щастие,
и че нищо във живота ми не липсва,
и че утрините ми са все прекрасни.
Лъжа ще бъдат много мои думи,
които може някой ден да изрека
от страх, от самота и от безумие,
или пък просто от човешка суета.
Лъжа ще бъде, ако не отричам,
че от спомена за нас съм днес свободна.
Но кажа ли ти, че не те обичам,
то таз лъжа ще бъде благородна!
© Todos los derechos reservados