Аз седнах да напиша за доброто,
такава тема бяхте ми задали.
Помислих си за антипод на злото,
и на какво душите сме отдали?
Добро е да изслушаш, да помогнеш,
без да потърсиш сметка и отплата.
Да бориш се дори и без да смогнеш,
на другите да мислиш за сърцата.
Добро е да се отречеш от всичко,
макар за тебе най и да е свято.
Да превъзмогнеш се и сетне скришом,
да се разлееш смело по земята.
Да я изпълниш с благодатна радост,
засявайки я щедро с добротата.
И после да дочакаш тая сладост –
да се зарадваш колко е богата!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados