Къде си, дядо, къде си.
Аз дойдох. Пак ли работа
имаш ти в градината или
другаде си се скътал.
Къде си, дядо, аз дойдох.
Макар и хладнокръвен да бе
аз винаги виждах радостта
в твоите очи, когато ме зърнеш ти.
Къде си, дядо, вкъщи
на топло ли? Влизам вътре
студено е, а теб те няма.
А на масата оставен нeкролог,
пишещ твоето име...
© Пламена Райчева Todos los derechos reservados