Мой цветен дим,
единствен във водата.
Ти златна струя си за мен
през неувяхващия май в душата.
Покълналото в теб е листопад
на златна есен сред дъжда.
Омокрило ме в мен отвътре
и после си отишло изведнъж.
Намерих малко време да поседна,
за да ти кажа, че тъгувам.
Одеве нямах как и да размисля,
но, знай, че в мен ти още съществуваш.
Дори лика ти да не ми подхожда,
за теб душата е разгърната.
В прегръдка в мен си, но понякога
във стон превръщам се от изнемога.
Не бих заложила, че си единствен.
За любовта в подобен стил
не бих говорила.
Но ти за мен си мой и не егоистично,
тъгувам. Сама се чувствам, някак оголяла.
Ще мине време, ще отмине.
А ти си горд със мен, аз зная.
Но мине ли туй време, мили,
ще дойде краят на началото.
© Криста Todos los derechos reservados