резен луна
увита в станиол
изцапано от шоколад небе
и пръснати
бонбонки от тик-так
планети казват
някое дете
играло е и своя сладолед
изпуснало е
онова дърво
разтапя вечерта
лъжичка мед
във чая на небето
лека нощ
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados