Кажете на съседа: Добро утро!
Питайте го как е, всеки ден!
Повтаряйте процеса всяка сутрин.
Човек за блага дума е роден.
Ако съседът ви, не отговори,
то има много утрини напред.
Детето помни, щом му се повтори,
така е и със възрастен човек.
Всеки поздрав нека да е навик,
когато е изказан от сърце.
Улисани от бързане забравяме -
добрата дума е добро лице!
От поговорка стара, не накрая,
(макар да има със съседа плет),
щом купиш къща, трябва да се знае,
че къща се продава със съсед.
Народът ни, е мъдър и достоен.
Във всяка мъдрост има доброта.
Всеки лабиринт ще е проходен,
щом сипем благост, ала от душа.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados