За жена се страда точно -
двадесет и четири часа!
Двадесет и четири фаса -
кутия и малко демек...
Двадесет и четири водки -
литър и двеста - поне...
За жена се страда, не повече, от цял оборот на стрелката...
Хиляда
четирестотин и четиридесет грама любов.
За жена се страда:
на чаши,
на гилзи,
дълги пътища,
хубаво пиене
и красиви залези, последвани от висящи луни.
По жена не се страда с друга жена -
никога...
Никъде!
По жена като цяло - не се страда!
Жена се обича.
Жена се изпива до дъното.
Жена се изстрелва през гърлото.
Жена се излизва, като сока от чинията с Шопската.
Разминал се с годините...
Като стар философ,
ще ти кажа -
Обичай!
© Филип Филипов Todos los derechos reservados