Защо трябва да мамиш хора,
о, хитри, непочтени човече!?
Няма тъй да си скриеш позора,
с лъжата няма да стигнеш далече!
Разбирам, че понякога тъй се оцелява,
но помни - хитрата сврака с двата крака!
Искаш само да взимаш, не и да даваш,
не един честен "глупак" от теб се оплака!
Истинските стойности не се мерят с пари,
те се постигат с труд, а не с хитрост, лъжа!
Може даже в затвора да влезеш, разбери,
от измамите държавата се руши, затуй тъжа!
© Георги Todos los derechos reservados