16 abr 2013, 22:55

За кого ще гласувам 

  Poesía » Civil
826 1 2

За кой аз ще гласувам утре, питате ме днес.
Аз бих попитал - за кого гласува вчера?
Ще отговоря тъй - загубих вече интерес,
туй диагноза си е в психо-диспансера.

 

Не искам да ми вярвате, но зная,
от личен опит, не от някой слух.
България е на земята всъщност рая,
а Българинът е... ням, сляп и глух.

 

Тук някой трябва да се сети и да каже,
че туй е дефиниция за сън или за дрямка,

разбира се, че е така, аз ще отвърна даже:
Той спи под чудна европейска Сянка.

 

Под византийска спа, отдавна се събуди,
три века спа, събуди се за кратко,
а после пак заспа, а после се зачуди,
че под османска сянка спал пет века сладко.

 

И някаква прогресия се очертава странна,
във тези сънища, съвсем реални,
три, пет, не дай си Боже, осем века,
да дреме тъй безсъвестно човека...

 

Къде сте днес, будители народни?
Носители на ценности и истини духовни.
Да обясните на заспалия народ, по-ясно,
че в изборите той обречен е ужасно.

 

Тъй както е обречен всеки посетител,
на ястия изтънчени любител,
във ресторант, с фекалии търгуващ само,
да си поръча ястие, в меню отбрано.

 

Нормалният човек веднага ще избяга,
щом разбере какво му се предлага,
а лудият ще има вечно да е недоволен
от избора си глупав, но свободен :)

 

Разбира се, звучи песимистично, гадно.
Не както пес мистично гледа кокал жадно.
Ще питате - алтернатива има или няма?
Ще отговоря, но бъдете търпеливи само.

© Алексей Стефанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Когато някой, група хора, било то цял народ дори,
    извършва действие едно и също, а по конкретно ИЗБОРИ.
    Очаквайки различен резултат, като в хипноза,
    във психиатрията туй, си има Име - "Диагноза".
  • Самата истина!Браво!
Propuestas
: ??:??