27 dic 2011, 15:19

За Коледа - какво ли да напиша? 

  Poesía » Otra
581 0 3

ЗА КОЛЕДА - КАКВО ЛИ ДА НАПИША?

За Коледа - какво ли да напиша?
Изказано е много - в песен, в ритъм,
поезия обгърнала е празника
и с любопитство под елхата аз надничам.

Там тайнствено са сгушени мечтите
на не едно и две пораснали дечица.
Там чакаме с сърца открити
на Дядо Коледа подаръчета, скритите...

И, щом дванайсти час съдбовно чуем, че дошъл е,
се втурваме към тъй лелеяното, неизвестно бъдно.
Мечтите - нека сътворим с ръцете си,
и новата надежда, свята, нека да просветне! 

Добро, добро мислете, мили хора - 
то стократно ще ви се възвърне 
и в Коледното ни прекрасно сбъдване живота ви
като в вълшебна приказка ще преобърне! 

27 .12. 2011 г. София


 

© Хрис Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??