Когато любовта
в дълбините запраща,
бясно бушува,
без дъх те оставя,
изведнъж те издига,
като вълна се разлива,
и, напук, те намира,
неотлъчно те следва
и ту укротена -
по челото милва,
ту буен жребец -
по брега галопира,
когато е така неудържима,
на крилете И се понеси,
че птица Феникс е тя
и има сила дори
от пепелище
чуден свят да роди.
© Росица Танчева Todos los derechos reservados