Във две очи
без думи да се влюбиш.
Със две ръце
към нея да посегнеш.
С едно сърце
по здрач да се залюбиш.
В едно легло
със нея да си легнеш.
Една душа
със думи да превземеш.
Със таз любов
звездите да затулиш.
Едно зърно
от нея да си вземеш
и всеки звук
с целувка да потулиш.
Един мерак
за хапче да го взимаш.
Една ръка -
възглаве да ù сложиш.
Едно дете
от нея да си имаш.
Един живот
за нея да заложиш!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados