28 ene 2017, 17:00

За масите 

  Poesía » Otra
453 0 2

От памтивека е известно,
на маса всичко се решава.
След маса, всичко става лесно.
Недаващият даже дава.

Започнало това отдавна,
от някаква си там вечеря
която била всъщност тайна,
но още се шуми за нея.

Днес всичко с маса се решава -
две чаши вино, къс месо
и домакинът получава
успех в доброто общество.

Започваме живота с маса.
Завършваме го с маса пак.
Живее всеки със нагласа,
че масата не му е враг.

Кажете, колко тайна била
вечерята, щом зарази
и щом до днес ни дава сила?
Човек след Бога си върви!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??