За мене си
За мене си утрото с прохладната роса.
За мене си денят с парещото слънце.
За мене си залезът с настъпващата тишина.
За мене си нощта със звездното небе.
За мене си морето с дълбините необятни.
За мене си полето с житата зрели.
За мене си планината с непокорни върхове.
За мене си равнината с безкрайната шир.
За мене си пролетта с пробуждащата се природа.
За мене си лятото със зреещия плод.
За мене си есента с пъстрата премяна.
За мене си зимата с искряща белота.
За мене си въздуха, с който дишам.
За мене си водата, с която жаждата си утолявам.
За мене си храната, с която се засищам.
За мене си огъня с топлеща жарава.
За мене си кучето с приятелския нрав.
За мене си котката с галещата лапа.
За мене си всичко, всичко на света.
За мене Ти си моята природа с необятна красота.
© Анна Петрова Todos los derechos reservados
и знам че няма да ми хареса
без да го чета
вярвай ми ...прав съм