Твърдица!
Името на моето градче.
Едно прекрасно кътче, в което аз израснах.
Близо до балкана то се намира и река през него си тече.
Тъй красива си, Твърдица, и тъй щастлива аз съм тук.
В прекрасно кътче аз живея с дълга и тъжна, но горда история.
С паметни места на смели българи.
Българи, защитили името ти - Твърдица!
Хора, родени не за слава, а за свобода.
Твърдица - град богат на истинска природа.
Красив си ти, мой роден край,
във тебе всичко е така прекрасно.
Накъдето се огледаш, все природа.
От красива, по-красива и изящна.
Стоиш си там и забравяш за всичко.
Времето спира, а ти "стоиш в необятното".
Но чуеш ли шумът на реката,
чуеш ли този величествен звън - дъхът ти замира.
Във тебе, Твърдица, животът е песен,
животът е пролетен зов.
Когато съм тук, забравям за всичко,
животът "в теб" не е суров.
Аз винаги ще те помня, мой роден край,
мое мъничко кътче небесен рай.
Прекрасна Твърдица - обичам те, знай!!!
10.09.2004г. Надежда
© Надежда Петкова Todos los derechos reservados
към родното градче.Браво! С обич.