Защо ни привлича морето?
Защото напомня на среща,
без мисли какво е небето,
вали ли, или е горещо.
Защото вълните опитват
да гушнат смълчания бряг,
а птиците стреснато литват,
но бързо завръщат се пак.
Защото солта, сътворена
от хиляди стари сълзи
прочиства душата ранена,
постила я с нови мечти.
Защо ни привлича морето?
Защото е вътре във всеки,
изтласква в сърцата което
ни връща по стари пътеки.
Защото напомня на среща
на влюбени мъж и жена,
на двама, намерили нещо.
Той бряг е, а тя е вълна.
© Венелин Недялков Todos los derechos reservados