За моята одисея
И аз бях, като много други,
от тежка болест поразен.
И от “Токудските“ услуги
аз бях със скалпел обновен.
Броя проклетите години…
Юмруци стискам и мълча!
Обичам небесата сини -
след този свят аз все търча…
Минаха четири години
и аз за радост оцелях!
Със „Гостенката“ се разминах,
в прегръдките ù не се спрях.
И за това така се радвам.
И със мечтите си хвърча.
На всички аз сега докладвам,
че няма да се залича!
Със всички сили аз се боря.
О, трудно ще ми е, аз знам!...
И със Съдбата си ще споря,
и няма да потъна в срам!
Очаквам да съм късметлия.
Добрите сили да са с мен…
Аз мойта „чума“ ще надвия!
На този хубав свят съм фен…
© Христо Славов Todos los derechos reservados