За музата да ти разкажа искаш?!
Така да бъде. Ще опитам.
Тя, музата, е птиченце плашливо.
Отлита бързо и стихът тогава,
безличен все се получава.
Понякога упорствам върху листа.
Започвам, спирам, драскам
и все не се подреждат както трябва
тез думи, дето се изливат като лава,
когато музата целувка ми дари.
© Минко Андонов Todos los derechos reservados
Насметох малко букви със метлата.
Към коша ужким тръгнах,
но спънах се...
и ей го резултата 😄