Те двете са сестри орисници
и в черно-бяло нарисувани,
вървят сред хората, невидими,
и чакат своето да вземат.
Приседне ли до тебе Любовта,
ти в плен си на магията,
от нейното докосване
и нежен си, и горд, и силен...
Но има ли Любов без Мъка
и ден без нощ, и обич без разлъка?
Съдбата ги е пратила в живота ни
жесток и тъй различен -
и болката в сърцето си усетих,
и Мъка от Любов изпепелена,
изтляла в мене като въглен.
С тях живея - и със двете.
© Роси Лита Todos los derechos reservados