27 sept 2011, 15:14  

За народа си умряха те! Народът им измира! В памет на Ангел Петров. 

  Poesía » Otra
715 0 3

Лежат в студени гробове безмълвни
Левски, Ботев, Бенковски, Обретенов.
Гледат те със скръб в очите
как народът български измира.

Дяконът в гроба се обърна,
що българинът не от турски,
а от черните ръце умира.
Ботевска душа крещи:
"Народе, черна сган недей търпи",
що Бенковки не ще да гледа
циганска ръка народа да щурмува.
Черна пръст ще вдигне Обретенов,
черния им смях не ще да слуша.

Българино, събуди се,
"България за българите" провикни се.
Черни им сърца в пръстта да гният,
а не черни им усти на наш'те гробове да пият.

В памет на 19-годишния Ангел Петров, убит от членове на семейство Рашкови.

© Гергана Атанасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??