Водовъртежът обгръщащ ни
Безкраят поглъщащ ни
Лицата разсеяни
Дрехите износени
Красивите пролетни дни - без усмивка
Зимните студени нощи - без стон
Без желание за разплата и отмъщение
Просто непукизъм и отвращение
Отбягване на всякакви норми
И яростно съпротивление
Без никакво видение
И никакво дори мъничко прозрение
И продължаване
Най-важното не спиране
И борба
Яростна борба за унижение
Без капчица съмнение за липса на презрение
Война дълга за надмощие
За надмощие и след това лентяйство
Лентяйство толкова отвратително и нежелано
Но толкова придърпващо и очарователно
Пристряващо и нужно
После няколко думи
Скриващи мизерията и голотата
На оглозганати ни душа
Усмивка малко по-късно
Време за мечтаене и блуждаене
И после цвете разцъфващо в тревата
Единствено но истинско
Всичко е спокойно дори пусто
Нищо не остана
Дори и онова цвете
Но аз все още си го спомням
И...
Се усмихвам... : )
© Илия Todos los derechos reservados