ЗА НЕЯ
Нечакана тя дойде и замахна,
с коси като бурени, черна и зла
и коня на злото зловещо бе яхнала,
след сеча остави студена роса.
Единствено спомен след нея остана,
намачкани снимки, бездиханни очи.
Без думи, без огън, без сърце, само рана...
И на Задушница прибират мъртъвци.
01.11.2008г. Задушница
© Мери Todos los derechos reservados