31 mar 2017, 22:38

За пълната истина 

  Poesía » Otra
414 0 3

Къде е пълната истина?
Навярно е на диета.
Да я търся, ми писна.
Плюл съм си на късмета.

Около мен се навърта,
невръстна лъжа опашата.
Води я някаква дърта
със проблеми в краката.

Пълната истина търся,
красива, конкретна и гола.
Лъжите бързо ми втръсват,
вкарват ме в някаква роля.

Не са ми свидни лъжите,
дънят ме на момента.
Те не познават звездите,
живеят във парламента.

Истино пълничка, де си?
Заключена ли си, скъпа?
Ходиш ли на адреси?
Не ходиш?... Много си тъпа!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??