За Първенците
Не може да ме заблудите,
народа ни за вас е чужд!
За него сметка не държите,
А негови чеда сте, ш!
За първенците разсъждавам!
За глупостта им ме боли!
И тях аз като пример давам,
обстрелвам лошото с стрели!
На бедните цървула взехте,
оставихте ги и без хляб!
И пред откраднатото спяхте...
Приехте този божи грях!
В лъжа държите Обществото
и тъпчите един народ
и с клетви,че сте за доброто,
вий грабите и труд и плод!
Знам, хляба който изядеме
С труда си трябва да платим,
А вие дето все крадете,
със чий имане ще платим?!
Днес всички хора тук разбраха,
че всичко ваше е наш труд
и от там ни идва краха-
примирения народ е луд!
И всичко чуждо гдето взехте,
ще трябва някой да плати!
Това ще е за нас утеха.
Туй Правдата ще позволи!
Заблудата на Обществото,
Не трябва да върви до край!
Ръцете кървави на злото,
Не могат да изграждат Рай!
15-22.01.2016г. София
© Христо Славов Todos los derechos reservados
Не могат да изграждат Рай!" Точно!