Със раждането - акт начален,
започваш твоя си актив.
И не е за живот печален,
а за живот дори красив.
И слънце в себе си да просиш.
В душата си да имаш цвят.
Във крачка добрина да носиш,
за да те помни този свят.
"И ако не голяма диря",
дърво поне да посадиш.
Кога си тръгнеш най-подире,
под него да си поседиш...
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados