Когато докосвам твоите устни,
диви табуни от стихове препускат –
цялата Вселена прегазват.
Бързоструйно се спускат, дъхът ми поглъщат,
завличат без милост и малкото въздух
във мене останал.
Небеса ме прегръщат с твоите длани,
между пръстите ти в роса се превръщам -
като земята за теб зажадняла.
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados