Мъка голяма в сърцето застива,
Когато от този свят някой си отива.
Когато сърце човешко престава да бие,
Когато жално селската камбана забие.
В този момент всеки глава неволно свежда,
А попа след себе си опечалените повежда.
В ковчега застиналото тяло поставят,
После в студената земя те го заравят .
В последните години толкоз хора си заминаха,
През портата на Свети Петър преминаха.
Кой в Рая, кой в Ада
Кой където му приляга .
За някой се питам защо Господ прибра ги,
При положение, че бяха все добри и благи.
От мойте близки много там горе има,
Не са те само двама – трима.
Ако имаше някакъв начин,
Господ поне за малко да ги върне,
Всеки своя ближен да прегърне
И този миг във вълшебен да се превърне .
© Donika Jelkova Todos los derechos reservados