Речи, речи, речи лъжливи все те бълват
и празнотите не запълват.
Някои от тях уж изглеждат умни,
но си мисля, че са неразумни.
Замъгляват погледа с различни краски,
оцветени в червени, жълти, сини и други маски.
Цветовете избледняха в сиво ежедневие,
което е от всичкото това държавно управление.
Център, ляво, дясно не е много ясно.
Де е тоз, кого вси все искат и де все не иде.
Пристигат с гръм и трясък на талази
и си тръгват с грозен крясък, който ни гази...
Господ да ни пази!
После пак, и пак, и пак историята се повтаря
като нов похлупак.
Обещания никнат кат гъби и рухват кат стари сгради.
Разбиват мечти и надежди... оставят пътища пусти.
Гарванът си продължава тъй силно и грозно да грачи.
© Тодор Todos los derechos reservados