Забранената любов е най-сладка,
тя не пада в общата порядка,
тя е силна и греховна,
и най-изпепеляващо отровна.
Неуловима като слънчев лъч -
лишена е от суета и глъч;
пълна със мечти, надежди,
обкичени в бляскави одежди.
Тя е нежна като морски бриз,
желание за страст - дори каприз,
червена роза с безброй бодли,
срещнеш ли я - знай, че ще боли!
Забранената любов е сладко изкушение,
но и път коварен към падение,
в мрежи от тъга обвита -
тя винаги от нас отлита.
© Елена Ботева Todos los derechos reservados