5 mar 2016, 19:50

Задушница 

  Poesía
551 0 3

Задушница е този ден.
С вино, хляб и жито
мъртвите да споменем.
Да кажем и молитва.

 

Да ги помолим да простят,
грешките ни земни.
На зле отива този свят.
Дали ще го прогледнем?

 

Те, мъртвите не знаят как
умрели сме душевно.
Живот, а всъщност черен мрак
и бъдеще плачевно.

 

Подавки да си подадем
и за ръце се хванем.
Мъртвите да почетем.
Живи да останем.

 

Два свята на една страна
в този ден съдбовен,
да скрием лютата сълза
и я направим спомен.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??