Всяко начало било трудно,
не беше така при тях двамата,
той трябвало да започне –
а започна първа дамата.
Тя направи първите стъпки,
с погледа си успя да покаже
какво я мъчило толкоз време –
и че любовта иска да докаже.
Любовта си има ограничения,
но какво знае сърце влюбено,
без да се досети за границите –
разбира, че началото е загубено.
Срещат се само лице в лице,
все едно се гледат в огледало,
отражението пречи на опита
за ново, а вече загубено начало.
© Никица Христов Todos los derechos reservados