Не тръгвай никога на път
преди петлите да пропеят.
Не давай никого на съд
преди звездите да изгреят.
Премисляй крачката си пак,
когато ходиш в път незнаен.
Осланяй се на верен крак
във свят коварен и потаен.
Обмисляй всяка своя реч
преди да изречеш словата.
Преди да стигнеш надалеч
назад обръщай си главата.
Ослушвай се за всеки зов
дали не е и вик за помощ.
Бъди в минутата готов
и ти да се явиш на помощ.
И всяка стъпка си мери
какво след нея ще се случи.
И вярна дума намери
от тебе друг да се поучи.
И както искаш ти Любов,
на други същата раздавай.
И днес за сребърника нов-
заклевам те!-не се продавай!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados