Закусих свежи мисли
и надежда...
Налях си малко радост,
после тръгнах
по стъпките на старите копнежи,
за да съм себе си
и да лесно...
Премного пъти другите играех
и се обличах
в непривични роли;
забравях се оттатък тротоара
и не достигах своята охота...
Не ме познаха
и не взех покана
към земния си рай -
за мен предвиден...
Пропуснала съм много светофари
и всеки път
в клишетата се скривах...
Но днес закусих,
без да се гримирам...
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados