Закъсняла любов
Годините от тебе ме делят.
И времето от тебе ме дели.
Чувствата в душата ми горят,
ала сърцето тихо ми шепти
поспри за малко! Спри и помисли
дали ще можеш всичко да повториш
от миналите ти младежки дни,
или желанието си ще отровиш
с любов несбъдната, ала желана!
С любов останала една мечта
за другите така и неразбрана,
но винаги ще бъде жива тя!
Ти със мене остани до края,
като мой приятел остани!
Как ще свърши всичко аз не зная,
но поне приятел ми бъди!
20.11.2019 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados