По стихотворението "Мързелива Рада"
от Йордан Стубел
18.12.2019
Закъсняла Рада....
Такъв кахър си има майката на Рада,
че става на години- половин е вече век!
Не се жени,ала тя от това не страда,
а търси оправдание...като всеки човек!
ДойдЕ веднъж жених, но понеделник беше,
та как във радостния миг ще каже "да",
нали като такъв обилен дъжд валеше -
влезе ли с обувки-да чисти трябва пак?
Загрижена съседка нейн доведе братовчед,
но вторника бил влажен, и не на хаирлия!
В сряда - на гости да отиде било нейн ред..
а не да слага маса вкъщи с напълнени чинии!..
В четвъртък някой пък реши ли да се накани
да знае, че тогава всички месят хляба...
Задължително във петък ходим по пазари...
И после да починем от умора трябва...
Събота...е ден свещен,за мене отреден-
ще направя, за ергените сто добри неща...
Знам къде са, ще ги изпожЕня в тоя ден,
Тъй, че ще почака още малко моята съдба...
Та след толкова причини важни- във неделя
имам правилА, които спазвам стриктно
в тоя ден и никой друг платно да беля...
ако на кандидат- женихите е любопитно!!
Освен това и "сляпата неделя" не е дошла...
Пък и млада съм! Хей...защо да бързам?
Че пред себе си отдавна така си обещах-
късмет ще чакам, знам- в кърпа ми е вързан!!
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados
Един подбира
друг от кандидати
няма мира.
Понякога човек става жертва на собствената си мнителност.
Добре си го описала макар че в днешни времена при общото съжителство може многократно да търсиш подходящия партньор.
Хубава тема с интересен замисъл.
Поздрав!