Залез в Южните морета...
Потъна залезът в морето,
но чудно – то не потъмня́,
а неочаквано засве́ти
и заизлъчва светлина́!...
А вятърът над него сме́си
цветът на люляк и луна
и се понесе с нежна песен
в една прозрачна тишина...
... Но спря и вятърът да вее,
угасна залезът и той –
остана само да белее
в нощта шумящия прибой...
Изчезна бързо хоризонта
и над морето падна мрак,
но залез ей такъв се помни
във буря стигнал ли си бряг!...
Едно време в Южните морета
© Коста Качев Todos los derechos reservados
Хареса ми, много!