С последен лъч живот по залез,
денят въздъхна и заспа.
А под клепките склопени,
пламнаха и заиграха
силуетите на нощни същества.
Чайките замлъкнаха,
капчука затуптя,
на покрива ми
кукумявската прокоба
безнадеждно прокънтя.
© Доротея Todos los derechos reservados