Зануляване
Единно…
гражданското общество е фаза –
динамо на човешкият прогрес.
Без нулите…
веригата не става –
антагонизъм свързва я до днес.
„Съединението прави силата”…
но късото е
волтова дъга,
Изгарящи бушони по веригата
разделят полюсите –
стават два.
Тях, “Нулите”
тук искам да възпея
във ода с отрицателен заряд.
Електро-шоково да проумеят,
че нямат стойност
без електорат.
Ерозия руши далекопровода,
ленивци
изолаторно висят.
Параноично лъжейки народа,
те гледат трайно
да го заземят.
В калта с печат –
„Създадено от Бог“
херметизират ни
с константа нула –
поглъщайки в един велик народ
заряд,
амбиция,
култура…
Назрява гняв
в душите буреносни!
Прескачат мълнии
в не едно сърце.
Елате,
мегавати съдбоносност…
И нека да се хванем за ръце.
© Борис Борисов Todos los derechos reservados