ЗАПЕЙ МИ
Запей ми, ветре, за радост,
макар че вече е зима,
макар че първата младост
нечуто бързо отмина.
Запей ми, слънце, за обич!
И нищо, че остарявам,
и нищо, че се тревожа,
че той, животът, минава.
Запей ми, земьо, за пролет!
Да викна с вас, да запея!
С шеги и песни на воля
до края с вас да живея!© Теменужка Маринова Todos los derechos reservados