12 abr 2007, 18:10

Запей, запей ми, стара майко! 

  Poesía
644 0 2

Запей, запей ми, стара майко,
на твоя татко песните бунтовни -
бунтовни майко, партизански:
душа ми с воля да закрепне,
сърце ми с гордост да изпълнят.

Запей, запей ми, стара майко,
запей ми за свободата юнашка,

за битките и за смъртта запей ми,
за боя с кръвожадните душмани.

Запей, възпей, разказвай, майко,
недей да жалиш спомена горчив -
че днес живота, стара майко,
е трижди по-горчив и страшен!

Споменай, майко, не оставяй,
тъй щото всинца да забравим -
с борба живяли сме, борба ни е спасила,
кръвта пролята на дедите
до днес България е съхранила!

 

© Велин Евстатиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??