Запитах се, какво е да обичаш,
без гняв, без корист, без лъжа!
Дали е път, по който смело тичаш,
или е сила, вдъхновила любовта!
А утрото, какво е без усмивка,
нима е лъч, изгубил се в нощта!
Или е здрава, ледена обвивка,
погубваща човешката душа!
Какво е вярата, която те издига,
над земното, над мрака, над смъртта!
Дали е лицемерие, което се прикрива,
или е истина, по-чиста от сълза!
© Руми Todos los derechos reservados
"или е истина, по-чиста от сълза'