Моят прадядо
(във Истамбул
- време оно) -
инженерът-арменец,
с име едно,
получил прослава -
БЕЙ - за заслуги.
Във стадиони,
мостове,
сгради
и други,
оставил си паметник
за поколения
във време размирно,
гиноцит, преселения...
Титлата БЕЙ
до девето коляно
май че се пада.
Е, имам дял
от тази награда -
и аз съм беица.
Но...
защо ли се чувствам,
като в кафеза
прелетна птица?
© Харита Колева Todos los derechos reservados